De politie in Noorwegen heeft een aantal spullen van de vermiste Nederlander Arjen gevonden. Welke spullen wil de politie nog niet zeggen.

Een visser vond de spullen dinsdagavond bij de kust in de buurt van de Kvaenflaget, een kleine berg die tussen Fauske and Rognan ligt. Dat is ten oosten van Bodö, de plaats waar de Nederlander op vakantie was. Hij wordt sinds 20 augustus vermist.

De politie heeft aanleiding om te denken dat de man op die dag met de trein van Bodö naar Rognan is gereisd. Of hij daadwerkelijk op de plek waar de spullen nu zijn gevonden geweest is, kan de politie nog niet zeggen.

Eerder kwamen er 25 tips binnen na een Noorse tv-uitzending over de vermiste cybersecurityspecialist. Hij woont en werkt in Amsterdam en zou op 22 augustus terugkeren naar Nederland. Een getuige zegt hem begin deze maand in Denemarken gezien te hebben.

De Noorse politie houdt rekening met de scenario's dat de Nederlander bewust heeft gekozen om te verdwijnen, dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf of dat hij door een ongeval om het leven is gekomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!