De twee broers van de voortvluchtige en internationaal gezochte Ridouan T., die vorige maand in Marokko werden aangehouden, zitten nog altijd vast. Dat heeft hun advocaat Inez Weski laten weten. 

Volgens Weski wordt aan beide Marokkaanse Nederlanders geen bijstand van een advocaat toegelaten. ''Een in het kader van een eerlijk proces zorgwekkende situatie."

De veertigjarige Ridouan T. wordt genoemd als het brein achter meerdere afrekeningen in het criminele circuit in Nederland, onder meer een vermoedelijke vergismoord in Utrecht. Zijn broers worden verdacht van betrokkenheid bij een vergismoord eind vorig jaar in Marrakesh. 

Waarschijnlijk was een crimineel en clubeigenaar het doelwit van de liquidatie. Het gaat hier om de Nederlandse Marokkaan Mustapha El F. Hij is na de schietpartij gevlucht, maar kon in Casablanca worden opgepakt. 

De zoon van een rechter was de avond van de schietpartij op zijn stoel gaan zitten en werd doodgeschoten. Weski liet eerder al weten dat er heel veel mensen zijn aangehouden in deze zaak.

Kroongetuige noemde naam van T. 

In Nederland is een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van Ridouan T. Zijn naam is genoemd door Nabil B., die kroongetuige is in meerdere onderzoeken naar liquidaties. 

Kort na de verklaringen van B. werd zijn broer doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam.