De politie heeft drie automaten in het Amerikaanse Long Island (New York ) verwijderd waar benodigdheden in zaten om de harddrug crack te roken. De automaten werden ontdekt door een buurtbewoner.

Dat laat het stadsdeel Brookhaven weten op Facebook. "De automaten waren verankerd in beton, maar er is natuurlijk geen toestemming gegeven voor deze machines", liet een bestuurder weten tijdens een persconferentie. 

"We dachten eerst dat het een grap was, maar toen we zagen hoe ingenieus het systeem was, wisten we zeker dat het serieus was", aldus een gemeentebestuurder. Op het oog lijken de machines pennen te verkopen voor 2 dollar (omgerekend zo'n 1,70 euro) per stuk, maar in de pen zit alles wat nodig is om crack, een drug gemaakt van cocaïne, te roken. 

De pijpen zitten in automaten die vroeger werden gebruikt voor tampons en zijn waarschijnlijk gestolen uit openbare toiletten. 

Buurtbewoners waren boos toen ze erachter kwamen dat de pijpen te koop waren in hun buurt. "Zij proberen hun kinderen veilig te houden en dan staat dit zomaar midden in een woonwijk", zei een bestuurder tegen The New York Post

Door wie de automaten zijn geplaatst, is nog niet bekend, maar de gemeente vermoedt dat er crackdealers achter zitten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!