De Amerikaanse president Donald Trump heeft een brief ontvangen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un over het plannen van een tweede ontmoeting tussen de twee.

Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis maandag gezegd. Volgens haar is de brief "warm en positief".

"Het voornaamste doel van de brief was om te kijken naar een geschikt moment voor de volgende ontmoeting", aldus de woordvoerder. "Daar staan we voor open."

Volgens de woordvoerder blijkt uit de brief dat Noord-Korea bereid blijft de nucleaire activiteiten af te bouwen.

De woordvoerder geeft een militaire parade in de Noord-Koreaanse stad Pyongyang van zondag als voorbeeld van een teken van vooruitgang. Bij de optocht was namelijk geen apparatuur te zien waarmee langeafstandsraketten met nucleaire lading kunnen worden afgeschoten.

Tests met deze intercontinentale raketten, die mogelijk het Amerikaanse vasteland kunnen bereiken, waren een van de redenen dat de gespannen relatie tussen de VS en Noord-Korea vorig jaar verder verslechterde.

Trump en Kim ontmoetten elkaar in juni in Singapore. Daar tekenden zij een overeenkomst en spraken ze van een inleiding van het vredesproces. Het gaat om een intentieverklaring, concrete afspraken zijn nog niet gemaakt.