Een Saoedische prinses zegt in het chique hotel Ritz in Parijs te zijn bestolen van 800.000 euro aan juwelen. Die waren volgens de vrouw niet opgeborgen in de kluis op haar kamer, zegt een bron binnen de politie.

De autoriteiten hebben nog niet bevestigd dat de roof daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat is ingebroken in de kamer.

Het is onduidelijk om welke prinses het gaat. Haar naam is nog niet bekendgemaakt. Een woordvoerder van het Ritz wilde niet reageren.

Juwelendieven hebben al eerder toegeslagen in het hotel aan de Place Vendôme. Zo drongen overvallers in januari met bijlen het gebouw binnen. Zij sloegen vitrines met juwelen kapot.

De politie kon toen drie verdachten aanhouden in het gebouw zelf. Twee handlangers konden vluchten op een scooter, maar lieten een zak met geroofde spullen vallen. Alle gestolen spullen werden uiteindelijk teruggevonden.

Gewapende overvallen komen vaker voor in de omgeving van het hotel, waar tientallen juwelenwinkels en andere luxe winkels zijn gevestigd.