De politie in de Franse plaats Lyon heeft maandag een man gearresteerd die met zijn auto op de startbaan reed. Meer dan twintig politiewagens achtervolgden de man nadat deze met zijn auto tot het hart van de luchthaven was doorgedrongen.

De spectaculaire achtervolging werd gefilmd door passagiers in vliegtuigen die klaarstonden om op te stijgen. Uit de beelden blijkt dat de chauffeur van de grijze Mercedes veel moeite had om zijn wagen onder controle te houden.

De auto kwam uiteindelijk tot stilstand nadat hij door een diepe kuil was heengereden. Daarna stapte de man uit en rende hij weg. Uiteindelijk kon hij door agenten overmeesterd worden.

De man is gearresteerd, maar het is nog onduidelijk hoe de aanklacht luidt. Ook over het motief is nog niets gemeld door de politie.

'Man werd al langere tijd op snelweg achtervolgd'

Volgens getuigen die lokale media hebben gesproken, zou de man met zijn auto door een glazen wand van een van de terminals zijn gereden. Ook zou hij een slagboom hebben geramd toen hij het terrein op reed.

Niemand raakte gewond tijdens de bizarre achtervolging.

De man zou voordat hij op het vliegveld terechtkwam al enige tijd door politiewagens op de snelweg achtervolgd zijn. Er arriveren en vertrekken tot zeker 14.00 uur geen vluchten op en vanaf Lyon.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!