Een dertigjarige politieagent uit de Amerikaanse stad Dallas is zondag aangehouden omdat zij haar donkere buurman heeft doodschoten. De agent dacht dat zij haar eigen appartement binnenliep en meende dat de man een indringer was.

De vrouw bleek echter, naar eigen zeggen per ongeluk, het appartement van haar buurman binnengegaan te zijn. De bewoner, de 26-jarige Botham Shem Jean, raakte zwaargewond en overleed op weg naar het ziekenhuis.

Het incident deed zich donderdag voor. De agent in kwestie claimt dat zij moe was na een dienst van twaalf uur.

De schietpartij heeft in Dallas veel boze reacties losgemaakt. De burgemeester van de stad in de staat Texas prijst het slachtoffer, die voor een groot accountantsbureau werkte, als een modelburger.

Afgelopen jaren veel incidenten met agenten en donkere burgers

De moeder van het slachtoffer spreekt in Amerikaanse media haar woede uit over het feit dat het drie dagen duurde voordat de agent opgepakt werd. De agent is op borgtocht vrijgelaten.

In de VS vonden de afgelopen jaren opvallend veel incidenten met politieagenten plaats waarbij donkere Amerikanen het slachtoffer werden. Dit leidde tot veel woede bij de Afro-Amerikanen en een groot aantal protesten door het hele land.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!