Bij een steekpartij in het centrum van Parijs heeft een man zeven mensen verwond, van wie vier ernstig. De dader is opgepakt door de politie van de Franse hoofdstad. Zijn motief is nog niet bekend.

Het incident gebeurde zondagavond omstreeks 22.45 uur. De aanvaller stak eerst drie mensen neer in een bioscoop. Buiten viel hij nog eens vier mensen aan.

Van deze zeven mensen raakten er vier zwaargewond. Onder de slachtoffers zijn twee Engelsen. De man had een mes en een ijzeren staaf bij zich. Hij zou geen terroristisch motief hebben, zegt een bron bij justitie tegen persbureau Reuters.

Volgens de Franse nieuwszender BFM TV probeerde getuigen die op straat het balspel petanque aan het spelen waren de verdachte te stoppen door metalen ballen naar hem te gooien. Omstanders raakten slaags met de verdachte, die ze naar de grond wisten te werken. Even later werd de man ingerekend door de politie.

Volgens Le Parisien is de aanvaller meerderjarig en heeft hij de Afghaanse nationaliteit. De verdachte zou zelf ook gewond zijn geraakt en bewusteloos zijn geweest tijdens zijn arrestatie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!