De Russische politie heeft 839 mensen aangehouden bij meerdere protesten tegen het pensioenplan van president Vladimir Poetin.

In meer dan tachtig steden werd geprotesteerd tegen het verhogen van de pensioenleeftijd. De protesten tegen de nieuwe maatregel van Poetin zijn al weken bezig.

De protesten op zondag werden georganiseerd door oppositieleider Alexei Navalny en zijn aanhangers. Navalny zat al in de gevangenis nadat hij was aangehouden tijdens andere protesten.

De meeste mensen zijn aangehouden in Sint-Petersburg, daar waren 354 arrestaties. Ook in Moskou zijn tientallen mensen aangehouden.

Verkiezingen in meerdere Russische regio's

In meerdere regio's in Rusland waren zondag verkiezingen voor het lokale bestuur. De protesten worden daarom gezien als protest van Navalny tegen de Russische regering.

De populariteit van Poetin is flink gedaald nadat hij aankondigde de pensioenleeftijd te verhogen. Mannen moeten tot werken tot ze 65 jaar oud zijn, dat was eerst 60 jaar. Vrouwen moeten werken tot ze 60 jaar oud zijn, dat was eerst 55 jaar.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!