De 22-jarige Duitser die zaterdag in de Oost-Duitse stad Köthen na een ruzie overleed, is volgens de politie bezweken aan een hartaanval. Dat blijkt uit het voorlopige sectierapport.

Het acute hartfalen heeft "geen direct oorzakelijk verband met de opgelopen verwondingen", aldus de mededeling van de commissaris van het district Saksen-Anhalt Oost.

Twee Afghanen van achttien en twintig jaar zijn aangehouden na de vechtpartij. De jongste wordt verdacht van het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel.

De openbaar aanklager denkt dat zijn twee jaar oudere landgenoot de ruzie is begonnen en legt hem mogelijk mishandeling met de dood tot gevolg ten laste.

Volgens de Mitteldeutsche Zeitung had het slachtoffer een hartkwaal en een medische voorgeschiedenis.

Zondag zijn bloemen en kaarsen op de plek van de vechtpartij neergelegd. Honderden mensen kwamen bijeen om de omgekomen Duitser te herdenken. Daarna werd een herdenkingsmars gehouden.

Gespannen sfeer neemt toe in Duitsland

Het incident zal de gespannen sfeer in Duitsland nog verder op scherp zetten. Ruim twee weken geleden werd in de oostelijke stad Chemnitz een 35-jarige Duitser omgebracht. Daarvoor zitten een Syriër en Irakees vast als verdachte.

Na dat dodelijk incident waren er meerdere betogingen van rechts-populistische en anti-islamistische groepen in Chemnitz. Ook waren er tegendemonstraties.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!