Het herbouwen van de ingestorte hangbrug in Genua gaat tussen de 150 en 200 miljoen euro kosten. De brug moet in 2019 af zijn, heeft de gouverneur van de regio Liguria, Giovanni Toti, laten weten.

Volgens Toti is er ook nog zeker 12 miljoen euro nodig voor het afbreken van de resten van de oude brug. Daarnaast zouden slachtoffers en nabestaanden nog een vergoeding moeten krijgen, waardoor de kosten volgens de gouverneur nog hoger oplopen.

Toti is aangesteld als coördinator van de herbouw. Hij heeft de Italiaanse exploitant Autostrade en scheepsbouwer Fincantieri gevraagd de brug opnieuw te bouwen.

De Italiaanse regering heeft laten weten dat Autostrade de herbouw moet gaan financieren. Dat bedrijf wordt door de coalitie verantwoordelijk gehouden voor het gebrek aan onderhoud.

Een deel van de hangbrug stortte vorige maand door onbekende oorzaak zo'n 50 meter naar beneden. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven.

De beroemde architect Renzo Piano, die uit Genua komt, ontwerpt de nieuwe brug. "Die moet duizend jaar blijven staan. Hij wordt gemaakt van staal en moet eenvoudig zijn", aldus Piano.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!