De politie van Florida heeft woensdag zes matrozen van de Britse marine opgepakt nadat zij zich aan wal ernstig hadden misdragen.

De matrozen, werkzaam op het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, hadden verlof om aan wal te gaan, zo meldt de BBC. Het meer dan 3 miljard euro kostende schip is bezig aan zijn eerste reis en ligt momenteel voor anker voor de kust van Florida.

Verschillende lokale media stellen dat de bemanningsleden zich agressief gedroegen en in het openbaar urineerden. Alle zes waren dronken. Toen ze werden aangesproken op hun gedrag, ontstond een vechtpartij.

Vanwege de ordeverstoring werd de politie gebeld door bewoners van de stad Jacksonville. Toen agenten de matrozen wilden aanhouden, verzetten die zich. Minstens één matroos is daarbij door de politie tijdelijk uitgeschakeld met een taser.

De Britse marine heeft reeds excuses gemaakt voor het wangedrag van de matrozen. "De Britse marine stelt te allen tijde de hoogste eisen aan het gedrag van haar personeel", aldus een woordvoerder.

Over de mogelijke gevolgen voor de zes relschoppers worden geen mededelingen gedaan.