In de Amerikaanse stad Cincinnati zijn donderdag bij een schietpartij in een bank vier doden gevallen.

De politie bevestigt dat een enkele schutter donderdagochtend (plaatselijke tijd) het vuur opende in de lobby van de Fifth Third Bank, in het centrum van de stad.

Daarbij zijn naast drie dodelijke slachtoffers ook zeker vijf gewonden gevallen. De schutter zelf kwam even later om het leven tijdens een vuurgevecht met de politie, zo meldde de chef van de politie.

Ooggetuigen stelden eerder al "minstens twaalf schoten" te hebben gehoord. Over de identiteit en het motief van de dader is nog geen informatie vrijgegeven. De gewonden zijn overgebracht naar het medisch centrum van de plaatselijke universiteit

De locoburgemeester van Cincinnati meldde dat er geen agenten gewond zijn geraakt. Drie tot vier agenten zijn de confrontatie aangegaan met de dader en hebben hem daarbij doodgeschoten.

Een woordvoerder van de politie meldt dat de omgeving veilig is, maar dat de wijk waarin het bankgebouw zich bevindt afgesloten blijft zolang het onderzoekt duurt. Ook de FBI is aanwezig om het incident te onderzoeken.