In het Egyptische hotel waar eind vorige maand een Brits echtpaar ziek werd en overleed, is een hoog aantal E. coli-bacteriën en stafylokokken aangetroffen. Dit meldt reisorganisatie Thomas Cook, die na de dood van het stel een onderzoek startte. 

Volgens de reisorganisatie was er een slechte hygiëne in het hotel van de keten Steigenberger, wat heeft geleid tot ziekte onder de gasten. 

Een speciaal team van Thomas Cook was na de dood van het Britse paar een onderzoek gestart. Er is onder meer gekeken naar het voedsel van het hotel en naar het zwembad. 

Thomas Cook liet ruim driehonderd vakantiegangers evacueren, onder wie tien Nederlanders, nadat het Britse stel kwam te overlijden. Hun doodsoorzaak is niet bekend. Volgens lokale autoriteiten kwam het echtpaar door hartfalen om het leven, maar een Egyptische aanklager zei eerder dat hun doodsoorzaak nog niet vastgesteld is. 

Volgens de reisorganisatie is het "wel duidelijk dat er iets mis is in het hotel". Verder wil Thomas Cook het onderzoek van de autoriteiten afwachten. 

De woordvoerder van de reisorganisatie vertelde eerder dat het hotel volledig aan het onderzoek meewerkt. Steigenberger is een internationale keten met 52 hotels in Europa, Azië en Afrika. Bij de laatste controle, die eind juni plaatsvond, kreeg het vijfsterrenhotel nog een score van 96 procent.