De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag op Twitter opnieuw forse kritiek op zijn minister van Justitie Jeff Sessions geuit. Trump betreurt de aanklacht die wegens fraude tegen twee Republikeinse parlementsleden aangespannen is.

De president uitte op Twitter zijn frustratie tegenover Sessions. Trump benadrukt dat het gerechtelijk onderzoek net voor de midtermverkiezingen in november komt. Tijdens deze verkiezingen worden de leden voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden gekozen.

"Twee gemakkelijke overwinningen, die nu in gevaar zijn omdat er niet genoeg tijd meer is. Goed bezig Jeff...", twitterde Trump.

De vervolging voor de twee parlementsleden uitstellen, om zo de winst voor de Republikeinen bij de 'midterms' veilig te stellen, is onethisch en geen juiste gang van zaken, schrijft CNN.

"De opmerkingen van Trump zijn de zoveelste die bevestigen dat de president vindt dat zijn bondgenoten niet vervolgd moeten worden, ongeacht het bewijs", aldus CNN.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!