De Brabantse drugscrimineel Jack J. is vorige week in de Spaanse kustplaats Jávea gearresteerd. Hij moet in Nederland het restant van vijf jaar celstraf uitzitten.

De 49-jarige man uit Halsteren stond gesignaleerd omdat hij een celstraf moet uitzitten voor productie van en handel in amfetamine, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

Advocaat Bart Swier bevestigt maandag de aanhouding van J. en zegt dat de man op korte termijn naar Nederland komt. De kustplaats Jávea ligt 50 kilometer onder Valencia.

J. sloeg op de vlucht naar Spanje, onder meer vanwege een hoogoplopend conflict met No Surrender-oprichter Klaas Otto. Ze kregen ruzie toen ze nog allebei lid waren van motorclub Satudarah. J. vreesde voor zijn leven.

Huis van J. was doelwit van brandstichting

In 2012 was het huis van J. in Halsteren doelwit van brandstichting. De politie denkt dat Otto de opdrachtgever was van de brandstichters.

De brand is een van de vele beschuldigingen in de strafzaak tegen Otto waarvoor het Openbaar Ministerie vorige week in totaal tien jaar celstraf voor eiste. De rechtbank doet eind oktober uitspraak in deze zaak.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!