Een Britse ambtenaar heeft toegegeven dat ze ruim 60.000 pond (bijna 67.000 euro) uit een fonds voor overlevenden van de brand in de Grenfell Tower gestolen heeft.

De 39-jarige Jenny McDonagh gaf het geld volgens het Openbaar Ministerie (OM) uit aan onder meer dure etentjes en reizen naar Dubai en Los Angeles, berichten Britse media.

De vrouw werkte voor de deelgemeente Kensington en Chelsea, waar door de brand in de woontoren ruim een jaar geleden 72 doden vielen.

McDonagh wordt ervan verdacht prepaidcreditcards, die voor overlevenden of nabestaanden van slachtoffers bedoeld waren, te hebben gebruikt. Ze gaf volgens het OM in tien maanden tijd tienduizenden ponden uit, aan onder meer gokken via internet.

De politie arresteerde McDonagh begin augustus. Volgens de aanklager wordt inmiddels ook onderzocht of de ambtenaar eerdere werkgevers opgelicht heeft.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!