De Myanmarese regering heeft de uitkomsten van het onderzoek door de Verenigde Naties (VN) naar mogelijke genocide door het leger op de Rohingya's afgewezen.

"Wij hebben niemand van de VN toegang gegeven tot ons land. Hoe kunnen ze dan weten dat er genocide is gepleegd", zei een woordvoerder van de regering.

De woordvoerder zegt dat Myanmar ondertussen een eigen onderzoek is gestart, om de beweringen van de VN te kunnen weerleggen.

Uit het onderzoek van de VN, dat maandag werd gepresenteerd, bleek dat het Myanmarese leger zich schuldig heeft gemaakt aan genocide. Eind vorig jaar sloegen honderdduizenden Rohingya's op de vlucht vanwege geweld en ongelijkheid in de regio.

Ongeveer 700.000 trokken de grens met Bangladesh over. Veel van die vluchtelingen zijn niet teruggekeerd naar Myanmar. Naar aanleiding van het rapport hebben meerdere landen Myanmar opgeroepen om de daders te arresteren en vast te zetten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!