Voor het duel tussen Dinamo Kiev en Ajax in de laatste voorronde voor de Champions League heeft de politie van de hoofdstad van Oekraïne negen supporters gearresteerd. Zij waren betrokken bij een vechtpartij rond een café.

Op beelden is te zien dat Oekraïense fans een kroeg met Ajax-supporters bestormen en ook met vuurwerk gooiden. Vervolgens ontstond er een vechtpartij. De politie heeft de identiteit van de arrestanten niet kenbaar gemaakt.

Een woordvoerder van de Amsterdamse club zegt tegen NU.nl dat bij de vechtpartij verschillende Ajax-supporters gewond zouden zijn geraakt. Hij kon nog niet vertellen om hoeveel mensen het gaat en wat de ernst van hun verwondingen is.

Ajax waarschuwt de meegereisde aanhang al sinds maandagavond voor fans die uit zijn op problemen. Dat ging niet allemaal even goed.

De afdeling supporters van de club uit Amsterdam riep de eigen aanhang via sociale media eerst op om naar Palas Ukraina te gaan. Ajax had er kennelijk geen rekening mee gehouden dat het advies ook bij kwaadwillende fans terechtkwam. Daarom adviseerde de club de eigen achterban later om juist niet naar het bewuste plein in het centrum te gaan.

Fans Dinamo Kiev belagen Ajax-supporters voor CL-wedstrijd
47
Fans Dinamo Kiev belagen Ajax-supporters voor CL-wedstrijd

Dinamo-fans probeerden bij Ajax-vak te komen

Vlak voor de wedstrijd probeerden supporters van Dinamo Kiev in het stadion nog bij het vak met Ajax-fans te komen. De politie wist dat te voorkomen.

Kiev zette 1.500 agenten in rond het duel. Eerder dit jaar braken rond de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Liverpool in Kiev grote rellen uit tussen Engelse fans en hooligans uit Oekraïne.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!