De politie in Oekraïne gaat na overleg met Ajax-supporters de aanhang van de Amsterdamse club dinsdagavond begeleiden naar het stadion waar het Champions League-duel tegen Dinamo Kiev wordt gespeeld.

Tot deze maatregel is besloten nadat diverse supporters maandag op Twitter meldden dat zij zouden zijn aangevallen en bedreigd door supporters van Dinamo Kiev.

Het is onduidelijk of bij deze aanvallen gewonden zijn gevallen.

De Ajax-supporters die zijn afgereisd naar Oekraïne moeten zich om 20.00 uur (19.00 uur Nederlandse tijd) melden bij het cultuurcentrum Palas Ukraina. Daarna worden zij onder politiebegeleiding naar het stadion gebracht.

Supporters krijgen advies niet alleen rond te lopen

Er zijn momenteel driehonderd Amsterdamse supporters in Kiev. Ook na de wedstrijd zullen de supporters indien gewenst onder begeleiding naar hun hotel terug worden gebracht.

Dat heeft Ajax via haar fanaccount op Twitter gemeld. Supporters die geen gebruikmaken van deze voorziening wordt op het hart gedrukt niet alleen in de stad rond te gaan lopen en met een taxi naar het stadion te reizen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!