De Belgische politie is op zoek naar twee mannen die ook in de taxi zaten van waaruit een Belgische politieagent werd doodgeschoten in Spa.

De twee zijn "zeer belangrijke getuigen". Zij hoorden niet bij de schutter en twee andere verdachten die met hen in de taxi zaten, volgens de politie.

"Drie van deze klanten zouden uiteindelijk betrokken zijn bij de feiten. Zij waren even vóór het schietincident ingestapt", aldus de politie.

De andere twee waren een half uur daarvoor al ingestapt in Francorchamps en zaten nog in de taxi toen er geschoten werd.

Volgens de politie gaat het om twee mannen tussen de 25 en 30 jaar met een Europees uiterlijk. Vermoedelijk komen ze niet uit België.

De politie heeft één Nederlander aangehouden. Het is onduidelijk of deze Yvo T. ook de schutter is. Hij maakte deel uit van een groep van drie Nederlanders die eerder de toegang zou zijn geweigerd tot een café.

Belgische koning op bezoek in Spa

Koning Filip van België en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon hebben zondagmiddag een bezoek gebracht aan het politiecommissariaat van Spa. Dat deden ze nadat afgelopen nacht een politieagent werd doodgeschoten.

De koning en de minister werden ontvangen door Joseph Houssa, de burgemeester van Spa, en provinciegouverneur Herv Jamar. ''Het is heel belangrijk om dergelijke steun te ontvangen in deze moeilijke momenten. De politie vormt een grote familie", zei Houssa.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!