De Nederlandse man die is aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij het doodschieten van een agent in Spa, is zondagmiddag verhoord. Volgens de Belgische justitie is de toedracht van het incident nog steeds onduidelijk.

Het verhoor is opgeschort tot maandag, meldt het parket in Luik. Later die dag wordt de Nederlandse man, Yvo T., aan de onderzoeksrechter voorgeleid.

De 26-jarige man maakte deel uit van een groep van drie Nederlanders die de toegang tot een café zou zijn geweigerd. De politie werd opgeroepen en controleerde daarbij het voertuig waarin de Nederlanders zaten.

Volgens het parket werd de 38-jarige politieman doodgeschoten door een van de passagiers. Het slachtoffer kreeg een kogel in het hoofd en overleed ter plekke. T. werd na de schietpartij in de bossen opgepakt, melden Belgische media.

Het is nog niet duidelijk of de opgepakte verdachte ook de schutter is. De politie zoekt nog naar meer betrokkenen.

Belgische koning op bezoek in Spa

Koning Filip van België en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon hebben zondagmiddag een bezoek gebracht aan het politiecommissariaat van Spa. 

De koning en de minister werden ontvangen door Joseph Houssa, de burgemeester van Spa, en provinciegouverneur Herv Jamar. ''Het is heel belangrijk om dergelijke steun te ontvangen in deze moeilijke momenten. De politie vormt een grote familie", zei Houssa.

De Nederlandse korpschef Erik Akerboom meldt op Twitter dat de Belgische politie bij het onderzoek hulp krijgt uit Nederland.

In de Belgische plaats waren dit weekend veel Nederlanders vanwege de Grote Prijs van België, de 'thuisrace' van Max Verstappen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!