De Belgische politie heeft een Nederlander aangehouden in verband met het doodschieten van een agent in de plaats Spa. Dat heeft het parket van Verviers zondag bekendgemaakt.

De politie is nog op zoek naar een of meerdere andere verdachten.

Volgens de woordvoerster van het parket wordt nog onderzocht wat de rol is van de man bij het incident in Spa. Ze kon verder nog niks zeggen over de identiteit van de man. Volgens Belgische media gaat het om Yvo T.

De toedracht van de schietpartij is nog onduidelijk.

De schietpartij zou hebben plaatsgevonden bij een controle

Aanvankelijk zou er zijn geschoten bij een verkeerscontrole, maar volgens een bron van persbureau Belga bleek dat de politie was opgeroepen om in te grijpen bij een ruzie.

De verdachten zouden daarna een taxi hebben genomen. Bij de controle van dat voertuig werd het fatale schot gelost. Er is nog geprobeerd de politieman te reanimeren.

De politie pakte de Nederlander op in de bossen. Hij zou gewond zijn aan zijn buik. Waarschijnlijk gaat het om een schotwond, aldus de bron tegen Belga. De woordvoerster van het parket kon dit niet bevestigen.

Max Verstappen in Spa voor Formule 1

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft op Twitter zijn medeleven met de nabestaanden van de agent betuigd. "Mijn diepste medeleven met de nabestaanden van de overleden politieman en alle steun aan zijn collega's van de lokale politie", meldt hij.

Op het nabijgelegen circuit van Spa-Francorchamps wordt zondag de Grote Prijs van België gehouden. Max Verstappen wordt tijdens de Formule 1-race gesteund door vele duizenden landgenoten op de tribune.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!