Alle inwoners die geëvacueerd zijn vanwege een grote bosbrand in de Duitse deelstaat Brandenburg, konden in de nacht van zaterdag op zondag weer in hun huis slapen. De brand is dermate onder controle dat de ontruimde dorpen Klausdorf en Tiefenbrunnen zijn vrijgegeven. 

Inwoners van een derde geëvacueerd dorp, Frohnsdorf, mochten vrijdag al naar huis.

De brandweer heeft een gebied van zo'n 400 hectare omsingeld. Hoewel het vuur zo goed als uit is, laait de brand telkens weer op, zegt een woordvoerster van de regio Potsdam-Mittelmark. Naar verwachting is de brandweer nog tot maandag bezig met nablussen.

De brand brak donderdag uit. De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt door de aanwezigheid van onontplofte munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Als alles uit is, gaan onderzoekers de oorzaak achterhalen. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken.

Zo'n vierhonderd brandweerlieden zijn nog bezig met bluswerkzaamheden. Tijdens het blussen zijn zes brandweerlieden lichtgewond geraakt, onder meer aan hun handen en door rookinhalatie.

De brandweer bestrijdt meerdere brandhaarden in het gebied bij de gemeente Treuenbrietzen, op enkele tientallen kilometers van de hoofdstad.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!