In het westen van Iran, bij de grens met Irak, heeft zondag een aardbeving plaatsgevonden. De schok met een kracht van 6.1 was tot in de Iraakse hoofdstad Bagdad te voelen. Er zijn zeker twee mensen overleden en minstens 241 mensen gewond geraakt.

De beving was op een diepte van nog geen 10 kilometer. Het epicentrum lag ongeveer 88 kilometer ten noordwesten van de Iraanse stad Kermanshah, meldt het Amerikaanse seismologisch instituut USGS. 

Volgens persbureau Tasnim zouden de slachtoffers zijn gevallen in de stad Tazehabad, dat ten noordoosten van Kermanshah ligt. 

Volgens lokale media was Kermanshah zelf getroffen door een aardbeving met een kracht van 5.9. Ook zouden er twee naschokken zijn geweest met een kracht van boven de 3.0. 

Vorig jaar november werd het gebied om Kermanshah getroffen door een zeer zware beving van 7.3. In het bergrijke grensgebied tussen Iran en Irak vielen destijds zeker 530 doden en duizenden gewonden. Het was de dodelijkste aardbeving in Iran in meer dan tien jaar tijd. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!