De Europese steunmaatregel van 18 miljoen euro aan Iran geeft "de verkeerde boodschap af, op de verkeerde tijd''. Dat zegt de Amerikaanse speciaal afgezant voor Iran, Brian Hook, die een beroep doet op Brussel om de Verenigde Staten te helpen een einde te maken aan de Iraanse bedreiging.

Volgens Hook kan Iran met de gelden zijn beleid doorzetten en de behoeften van het volk blijven negeren. Hij zegt in een verklaring dat het Iraanse volk onder zware economische druk staat, die wordt "veroorzaakt door de corruptie, wanbeheer en grote investeringen van de regering in terrorisme en buitenlandse conflicten''.

Deze week maakte de Europese Commissie bekend dat 18 miljoen euro wordt uitgetrokken voor een aantal duurzame projecten in Iran. "Met deze maatregel toont de EU haar steun aan het Iraanse volk en zijn vreedzame en duurzame ontwikkeling'', verklaarde EU-commissaris Neven Mimica (Internationale Samenwerking).

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!