Twee Britten en een Spanjaard zijn veroordeeld tot 24 jaar cel, een andere Spanjaard kreeg 20 jaar gevangenisstraf. Ze hebben zich voorgedaan als zakenmensen en een privévliegtuig gehuurd om drugs te smokkelen. 

Ze vlogen van Groot-Brittannië naar Colombia, zogenaamd om naar een concert van Bruno Mars te gaan. Bij terugkeer in januari werd de drugssmokkel ontdekt.

De vier hadden maar liefst 500 kilo cocaïne in hun bagage. Volgens de Britse justitie hadden ze de drugs voor 41 miljoen pond (omgerekend ruim 45 miljoen euro) kunnen verkopen.

De vier waren in het dagelijks leven metselaars en obers, maar voor de smokkel deden ze zich voor als zakenmensen die actief waren in de wereld van virtueel geld en de muziekindustrie. Ze betaalden zo'n 150.000 euro in contanten om een vliegtuig te huren. Op de dag van vertrek lieten ze zich met luxeauto's naar het vliegveld brengen.

In Colombia bracht een gepantserde auto de drugs naar het vliegtuig. Ook had de bende een nepagent met nepspeurhond ingeschakeld om te doen alsof de bagage werd gecontroleerd.

De smokkelaars werden betrapt toen ze landden op een vliegveld ten zuidwesten van Londen. De douane vond 513 blokken cocaïne. De vier zeiden dat ze geen idee hadden hoe de drugs daar terecht waren gekomen.