Het dodental door de zware aardbevingen op het Indonesische eiland Lombok is opgelopen tot 555. Dat meldt de Indonesische rampenbestrijdingsdienst BNPB vrijdag.

Zeker 77.000 huizen zijn verwoest door de aardbevingen. Bijna 400.000 eilandbewoners leven in noodonderkomens. Gebouwen die de eerste bevingen overleefden, zijn door de vele naschokken alsnog ingestort. Op het noordelijke deel van het Indonesische eiland is bijna 75 procent van de woningen verwoest.

Lombok, dat ten oosten ligt van het vakantie-eiland Bali, is sinds 29 juli getroffen door een reeks aardbevingen en naschokken. Op 5 augustus kwamen op het eiland ruim 460 mensen om het leven door een beving met een magnitude van 6,9.

Afgelopen zondag werd het eiland getroffen door twee zware aardbevingen met magnitudes van 6,5 en 6,9. Hierdoor kwamen zeker tien mensen om het leven. Dat er deze keer minder slachtoffers vielen, komt doordat de bevingen steeds verder weg en dieper in zee plaatsvonden.

De Indonesische regering schat de economische schade door de aardbevingen op ongeveer 440 miljoen euro, maar gaat ervan uit dat dit bedrag zal toenemen.

Man filmt hoe supermarkt instort na aardbeving op Lombok
30
Man filmt hoe supermarkt instort na aardbeving op Lombok

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!