De Britse autoriteiten hebben achttien inwoners excuses aangeboden omdat ze ten onrechte waren uitgezet of gedetineerd. Het gaat om mensen die na de Tweede Wereldoorlog vanuit het Caribisch gebied naar Groot-Brittannië trokken, maar niet beschikten over de juiste papieren om te bewijzen dat ze het recht hadden te blijven.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat elf van de achttien gedupeerden uiteindelijk het land verlieten. Zij kunnen nu hulp krijgen als ze willen terugkeren. Zeven anderen waren gedetineerd, maar uiteindelijk niet uitgezet. Gedupeerden komen in aanmerking voor compensatie.

Het schandaal heeft eerder de kop gekost aan minister Amber Rudd (Binnenlandse Zaken). Haar opvolger Sajid Javid erkent nu dat de behandeling van sommige leden van de Windrush-generatie ''compleet onacceptabel'' was. Hij belooft gemaakte fouten recht te zetten en bood zijn persoonlijke excuses aan.

Een speciale taskforce heeft inmiddels duizenden mensen geholpen bij het aanvragen van de juiste documenten, zodat ze in het land kunnen blijven.