Zeker tien mensen zijn om het leven gekomen nadat ze waren meegesleurd door stijgend water in het zuiden van Italië. Het gaat om minstens vier mannen en vier vrouwen, zegt een woordvoerster van de civiele beschermingsdienst. 

De slachtoffers bevonden zich in een kloof in Calabrië. Het water in de rivier steeg door de zware regenval.

De overleden slachtoffers zijn vermoedelijk Italiaanse wandelaars die verrast werden door het water. Verder raakten minstens zes mensen gewond. De autoriteiten hebben onder meer een helikopter ingezet om slachtoffers over te brengen naar ziekenhuizen. Het Italiaanse persbureau ANSA bericht dat in totaal 23 mensen zijn gered.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt. Er wordt nog een onbekend aantal mensen vermist. Er is ter plekke verlichting geïnstalleerd, zodat het zoeken in de nacht van maandag op dinsdag kan doorgaan.

Op televisiebeelden is te zien hoe reddingswerkers toesnellen. Zij gebruikten touwen om zich in het diepe ravijn te laten zakken. Vermoedelijk waren niet alle aanwezigen in het ravijn op pad met erkende gidsen.

De kloof bij de gemeente Civita is mede vanwege de imposante rotsformaties populair onder toeristen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!