Sinds afgelopen vrijdag zijn in Chicago 58 mensen neergeschoten van wie er vijf zijn overleden.

Dit blijkt uit de statistieken van de politie, meldt CNN.

Het is het zoveelste bloedbad veroorzaakt door vuurwapengeweld in de derde stad van de Verenigde Staten. In de stad en omgeving wonen bijna tien miljoen mensen.

Burgemeester Rahm Emmanuel klaagde eerder deze maand al over ''het gebrek aan waarden en gebrek aan kennis wat goed en wat fout is'' en ''een teveel aan vuurwapens in de straten''.

Dat was na het eerste weekend van augustus toen er 66 mensen door kogels werden geraakt van wie er 12 bezweken. Een dieptepunt was 5 augustus toen er op één dag 47 mensen door kogels werden geraakt.

Twee tieners om het leven gebracht

De laatste cijfers zijn van vrijdagmiddag tot en met zondagavond. Twee tieners zijn bijvoorbeeld zondagavond met meerdere kogels om het leven gebracht. Ze werden gevonden in een park aan de zuidrand van de metropool, nadat hun mobiele telefoons waren afgegaan. Bij een schietpartij bij een softbalwedstrijd vielen die avond vijf gewonden.

Chicago kampt al jaren met ook voor Amerikaanse begrippen buitengewoon veel vuurwapengeweld. Slechts 20 procent van de in beslag genomen vuurwapens in Chicago komt uit de metropool en 60 procent komt van ver buiten de staat Illinois.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!