Italiaanse brandweerlieden hebben maandag uit veiligheidsoverwegingen hun werkzaamheden bij het ingestorte viaduct in Genua gestaakt. Het brugdeel dat nog boven de ontruimde huizen hangt, maakt vreemde geluiden. 

De geluiden zijn volgens een woordvoerder anders dan de voorbije dagen en worden niet veroorzaakt door de wind.

Het ophalen van persoonlijke eigendommen met hulp van de brandweer is daarom gestaakt. Geëvacueerde mensen kunnen voorlopig onder geen beding naar hun woningen. Ook voertuigen op straat nabij de brug mogen niet opgehaald worden, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

Gedupeerde families krijgen maandag een nieuw verblijf. Dat kondigde Giovanni Toti, de regiopresident van Ligurië, aan op Twitter.

Binnen acht weken wil hij alle ruim vijfhonderd gedupeerde Genuezen onderdak bieden. Daarvoor zijn ongeveer 150 appartementen nodig.

Nog altijd mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis

Het officiële dodental van de brugramp in de Italiaanse stad Genua staat op 43. Negen mensen liggen nog in het ziekenhuis, van wie vier in kritieke toestand verkeren.

Volgens de brandweer zijn alle opgegeven vermisten gevonden, maar zal het zoeken worden voortgezet om er zeker van te zijn dat er niemand meer onder het puin ligt.

Door onbekende oorzaak stortte een groot deel van de snelwegbrug 50 meter naar beneden. Op dat moment reed er veel verkeer over de brug.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!