Ongeveer 22.000 mensen zijn gered uit overstroomde gebieden in de Indiaase staat Kerala.

Nu de moessonregens afnemen, kan het leger mensen uit hun benarde positie bevrijden. In samenwerking met rampenbestrijdingsdiensten en plaatselijke vissers konden velen in de zwaarst getroffen gebieden gered worden.

Met name bij de stad Chengannur zijn veel reddingswerkzaamheden verricht. Daar zaten ongeveer vijfduizend mensen vast door het water. Ook in de districten Aalpuzha en Emakulam zijn veel mensen gered. Enkele mensen konden zelfs al terugkeren om te zien wat er van hun huizen over is gebleven.

Helikopters brachten ook voedselpakketten, medicijnen en andere benodigdheden naar de getroffen gebieden. Nog bijna een miljoen mensen zijn nog geïsoleerd door de overstromingen.

Zondag werd bekend dat 350 mensen door de overstromingen zijn omgekomen. Velen van hen zijn verdronken of werden meegesleurd door modderstromen.

De autoriteiten hebben gezworen "alle gestrande personen te redden" en hebben ook om hulp gevraagd. In de kampen waar slachtoffers worden opgevangen, zijn ziektes uitgebroken. Die kunnen alleen met extra hulp bestreden worden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!