De Braziliaanse regering stuurt militairen naar de grensstad Pacaraima, omdat daar zaterdag confrontaties waren tussen Braziliaanse bewoners en migranten uit Venezuela.

Het leger meldt dat ongeveer twaalfhonderd Venezolanen na de onlusten naar hun eigen land terug zijn gevlucht, aldus staatspersbureau Agencia Brasil.

De onlusten braken uit, nadat enkele Venezolanen een Braziliaanse winkelier zouden hebben bestolen en mishandeld. Een deel van de bewoners van Pacaraima ging daarna de kampen in waar de Venezolaanse migranten woonden.

De Brazilianen richtten vernielingen aan en stichtten brand. Volgens de autoriteiten is niemand door de wraakactie gewond geraakt.

Pacaraima, in de noordelijke provincie Roraima, ligt aan de grens met Venezuela. De stad ligt op een belangrijke route die Venezolanen kiezen om aan de diepe crisis in eigen land te ontsnappen.

In de eerste helft van dit jaar hebben al zestienduizend Venezolanen in Roraima een verblijfsvergunning aangevraagd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!