Het Indonesische eiland Lombok is zondag voor de tweede keer getroffen door een aardbeving. Volgens het Amerikaanse geologisch instituut USGS had de laatste beving een magnitude van 6.9.

De beving was op een diepte van 20,3 kilometer en zou te voelen zijn geweest op Bali. Er is geen tsunamiwaarschuwing gegeven.

De eerste aardbeving van zondag had een magnitude van 6.3 en was op 7,9 kilometer diepte, met aardverschuivingen bij de vulkaan Rinjani tot gevolg. Beide bevingen vonden plaats in het noordoosten van het eiland. 

De Indonesische rampenbestrijdingsdienst BNPB meldt dat door de eerste beving éé persoon om het leven kwam. Of door de tweede beving ook mensen zijn omgekomen, is niet bekend.

De autoriteiten houden rekeningen met schade door de bevingen, maar daarvan zijn nog nog nauwelijks meldingen geweest.

Meerdere naschokken in afgelopen twee weken

Het is zondag twee weken geleden dat Lombok getroffen werd door een zware beving met een magnitude van 6.9. Sindsdien zijn er meerdere naschokken geweest.

Het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 430. Zeker 1.350 mensen zijn gewond geraakt en meer dan 350.000 ontheemd. De schade wordt geschat op meer dan 300 miljoen euro. Op het noordelijke deel van Lombok is bijna 75 procent van de woningen verwoest.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!