Het Indonesische eiland Lombok is zondag opnieuw getroffen door een aardbeving. Volgens het Amerikaanse geologisch instituut USGS gaat het om een beving met een magnitude van 6.3 op 7,9 kilometer diepte. 

Meerdere huizen en gebouwen zijn ingestort of flink beschadigd volgens de woordvoerder van de Indonesische calamiteitendienst. Er is een lichtgewonde en enkele mensen zijn flauwgevallen van de schrik.

De aardbeving vond plaats in het noordoosten van het eiland. Bij de vulkaan Rinjani hebben zich aardverschuivingen voorgedaan. "De omwonenden hebben zich in veiligheid gebracht", aldus de woordvoerder.

De schokken waren volgens hem goed te voelen. Inwoners van het oosten van Lombok voelden de schokken tot wel acht seconden lang. Na de aardbeving hebben er ook meerdere naschokken plaatsgevonden. 

Nieuwe beving op Lombok veroorzaakt aardverschuivingen
33
Nieuwe beving op Lombok veroorzaakt aardverschuivingen

Meer dan vierhonderd doden twee weken geleden

Het is zondag twee weken geleden dat het eiland getroffen werd door een zware beving met een magnitude van 6.9. Dit zorgde voor meer dan vierhonderd doden. 

Honderdduizenden mensen hebben toen hun huis moeten verlaten. Op het noordelijke deel van het Indonesische eiland is bijna 75 procent van de woningen verwoest.

Man filmt hoe supermarkt instort na aardbeving op Lombok
30
Man filmt hoe supermarkt instort na aardbeving op Lombok