Mogelijk tien tot twintig mensen zijn nog vermist na het instorten van de hangbrug in de Italiaanse stad Genua, zo heeft het bestuur van de stad donderdag laten weten.

In het kort:

  • Tien tot twintig mensen nog vermist onder puin in Genua
  • Een stuk van de Morandi-brug stortte dinsdag in tijdens onweersbui
  • Dodental staat op 38 en reddingswerkers zoeken naar overlevenden
  • Honderden geëvacueerde gezinnen kunnen niet terug naar huis

De schatting is gebaseerd op informatie van mensen die niets meer van hun familie hebben gehoord en op het aantal voertuigen dat zich tijdens het ongeluk vermoedelijk op de brug bevond.

Het dodental staat momenteel op 38. Reddingswerkers zoeken nog altijd naar overlevenden onder het puin.

Een pyloon en een stuk autosnelweg van 200 meter stortten dinsdag in tijdens een hevige onweersbui. De slachtoffers vielen met hun auto of vrachtauto tientallen meters naar beneden. Van de zestien gewonden in ziekenhuizen verkeren er meerdere in levensgevaar.

Meer dan driehonderd gezinnen die geëvacueerd zijn, kunnen niet naar huis. Zij woonden onder of in de buurt van de brug.

Regering wil dat directie Autostrade opstapt

De Italiaanse regering heeft de directie van het bedrijf Autostrade per l'Italia, dat de brug beheert, aangespoord om op te stappen.

Volgens Autostrade werd de Morandi-brug vier keer per jaar en volgens de wettelijke richtlijnen gecontroleerd. Er werden zelfs niet vereiste inspecties uitgevoerd, aldus de wegbeheerder. De brug werd in de jaren zestig opgeleverd en in 2006 gerenoveerd.

Bekijk hier meer foto's:

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!