Het dodental door de overstromingen in de Indiase staat Kerala is opgelopen tot zeker 73. Ook hebben ongeveer 85.000 mensen noodgedwongen hun huizen verlaten.

Dat meldt BBC News donderdag. Aanhoudende moessonregens hebben in de zuidelijke staat tot ernstige overstromingen geleid. Vele woningen zijn hierdoor beschadigd.

De autoriteiten hebben de drukke internationale luchthaven Cochin vanwege de wateroverlast gesloten. Ook op andere plaatsen in de staat wordt het verkeer gehinderd door de watersnood die nu al zo'n drie weken aanhoudt.

De krant Hindustan Times bericht dat bruggen weggespoeld zijn. Treinen mogen uit voorzorg niet harder rijden dan 30 kilometer per uur. De landelijke autoriteiten hebben steun toegezegd.

De komende dagen gaat het opnieuw hard regenen in Kerala, meldt de Indiase meteorologische dienst. Voor twaalf van de veertien districten geldt een 'code rood'. De luchthaven gaat waarschijnlijk zaterdagmiddag weer open.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!