De man die dinsdagochtend in de buurt van het Britse parlement met een auto op fietsers inreed, is een 29-jarige Brit. De autoriteiten beschouwen het incident als een terroristische daad.

Zeker drie mensen raakten door de aanrijding gewond. Agenten konden de bestuurder ter plekke aanhouden. In de auto, die met hoge snelheid tegen een veiligheidsbarrière tot stilstand kwam, zijn geen wapens gevonden.

''Aangezien sprake lijkt te zijn van opzet, gezien de methode en het feit dat dit een iconische locatie is, behandelen we dit als een terroristisch incident'', zegt Neil Basu, het hoofd van de Britse antiterreurdienst.

Basu vertelt verder dat de verdachte geen bekende van de veiligheidsdiensten is en dat hij niet meewerkt aan zijn verhoor.

De man zou uit de omgeving van Birmingham komen, melden bronnen aan de BBC. Later op dinsdag doorzocht de politie drie adressen. Het ging om twee adressen in Birmingham en een in Nottingham.

Agenten omsingelen auto die op Brits parlement inreed
42
Agenten omsingelen auto die op Brits parlement inreed

Gewonden hebben ziekenhuis verlaten

De hulpdiensten hebben twee van de drie gewonden vlak na de aanrijding naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de BBC hebben zij het ziekenhuis inmiddels verlaten. Premier Theresa May laat weten mee te leven met de slachtoffers.

Door een vergelijkbare aanslag bij het Britse parlement zijn vorig jaar vijf mensen om het leven gekomen. De dader reed destijds met een wagen in op voetgangers op de Westminster Bridge. Vervolgens stak hij met een mes in op agenten. Een gewapende agent wist de aanvaller dood te schieten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!