De luchtaanval van de Saoedische coalitie op een bus in Jemen heeft in totaal 51 levens gekost. Onder de doden zijn veertig kinderen, meldt het Rode Kruis dinsdag.

Bij de aanval op donderdag raakten 79 mensen gewond, onder wie 56 kinderen. Het Rode Kruis sprak eerder over 42 doden en 61 gewonden.

Volgens de hulporganisatie werd de bus geraakt terwijl het voertuig over een markt reed. De internationale coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië verklaarde dat de aanval deel uitmaakte van een "legitieme militaire operatie" tegen de Houthi's. Het conflict tussen de twee partijen heeft sinds 2015 al zeker tienduizend levens geëist.

Veel van de jonge slachtoffers werden maandag begraven. Op dezelfde dag gingen duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de Saoedische coalitie.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties eist een onafhankelijk onderzoek naar de luchtaanval. Hij benadrukte vrijdag dat alle partijen bij het uitvoeren van militaire operaties burgers en civiele doelen zo veel mogelijk moeten ontzien.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!