De man die dinsdagochtend in Londen inreed op de barrières van het parlementsgebouw en hierdoor twee mensen verwondde, is niet bekend bij de Britse inlichtingendiensten. Dat meldt de politie in Londen dinsdag tijdens een persconferentie. 

De bestuurder van het voertuig zwijgt vooralsnog. Er is dan ook niets bekend over zijn motief. Hij moet nog officieel geïdentificeerd worden. Wel gaat de politie uit van een terroristische daad, werd eerder al bekendgemaakt. 

Het incident gebeurde rond 8.37 uur Nederlandse tijd. Agenten wisten de man van eind twintig al snel te omsingelen en overmeesteren. 

De ambulancedienst van Londen heeft twee mensen met lichte verwondingen behandeld. Zij zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Doorgaans veel mensen rondom parlementsgebouw

De antiterreurpolitie doet onderzoek. Er zijn in het gebied en in de auto tot dusver geen wapens aangetroffen. Het parlementsgebouw dat vanwege het zomerreces niet veel gebruikt wordt, is afgesloten. 

Premier Theresa May heeft laten weten dat ze "in gedachten bij de slachtoffers is". Er zijn doorgaans veel mensen in het gebied rond het parlementsgebouw. 

Eerder aanval op nabijgelegen Westminster Bridge

In maart 2017 vond op de nabijgelegen Westminster Bridge ook een aanval plaats. Een man reed vier mensen dood en ramde daarna met zijn auto de afzetting rond het parlement.

Daar stak hij nog een ongewapende agent dood. Hij werd vervolgens neergeschoten en bezweek aan zijn verwondingen.