Het stoffelijk overschot van een driejarige jongetje uit Atlanta dat al maanden wordt vermist, is gevonden in het ondergronds wooncomplex in New Mexico.

Hij is om het leven gekomen tijdens een ritueel om "demonische geesten uit te drijven", vertelden andere kinderen. Zijn vader, Siraj Ibn-Wahhaj, zou hem afgelopen december hebben ontvoerd en naar het complex hebben gebracht. 

De jongen leed aan verschillende ernstige medische aandoeningen. Zijn vader zou ervan overtuigd zijn geweest dat een duiveluitdrijving die zou genezen. Mogelijk is de vader betrokken bij de dood van zijn eigen zoon.

Ibn-Wahhaj is op het complex, samen met nog vier anderen gearresteerd. De man is de zoon van de invloedrijke Amerikaanse imam Siraj Wahhaj.

Ouders leerden kinderen om te gaan met wapens

Vorige week deed de Amerikaanse politie een inval in het complex in het dunbevolkte, bergachtige gebied. Daarbij werden elf ondervoede en ernstig verwaarloosde kinderen gered uit handen van twee mannen en drie vrouwen.

De ouders leerden de kinderen om te gaan met wapens. De bedoeling was dat ze werden opgeleid om schietpartijen op scholen te beginnen.

De autoriteiten hielden het krottencomplex al enkele maanden in de gaten in verband met die ontvoering. De moeder van het jongetje zag haar zoon echter niet op foto's die door de FBI waren genomen. 

De autoriteiten deden de inval vanwege een noodkreet die afkomstig zou zijn uit het woonkamp.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!