Het aantal mensen dat gewond is geraakt door het instorten van een steiger in de Spaanse stad Vigo is opgelopen tot 377. Zeven gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

Geen van de gewonden in het ziekenhuis verkeert in levensgevaar, melden de autoriteiten maandag aan het Spaanse persbureau Europa Press. De slachtoffers kregen maandag bezoek van Alberto Núnez Feijóo, de leider van de noordwestelijke regio Galicië.

Zondagavond stortte een podium in tijdens het driedaagse sport- en muziekfestival O Marisquino. Op het moment van instorten, trad rapper Rels B uit Mallorca op. Dit concert werd door duizenden feestgangers bijgewoond.

Sommige slachtoffers kwamen in zee terecht toen de 30 meter lange en 10 meter brede constructie het begaf. Duikers hebben gezocht naar mogelijke slachtoffers die onder water klem hadden kunnen zitten.

Ook werden thermische camera's ingezet om te kijken of er slachtoffers onder het puin lagen.

Oorzaak van ongeval is nog onbekend

Het is nog niet duidelijk hoe de houten steiger heeft kunnen instorten. Er wordt onderzoek naar het incident gedaan, aldus de Spaanse autoriteiten.

De organisatoren van het festival laten in een schriftelijke verklaring weten mee te leven met de gewonden en hun families. Ook zeggen ze het onderzoekrapport te willen afwachten. "De optredens voldeden aan de wettelijke veiligheidsvoorwaarden", lieten de organisatoren al wel weten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!