Wandelaars hebben in Berlijn onlangs een onbekend stuk van de Berlijnse Muur ontdekt. Het 20 meter lange bouwwerk was onderdeel van een beveiligingssysteem.

Autoriteiten in de Duitse hoofdstad hebben de vondst maandag bekendgemaakt. Dit gebeurde volgens de lokale krant Berliner Morgenpost tijdens een jaarlijkse herdenking die in het teken staat van de Berlijnse Muur.

Precies 57 jaar geleden werd begonnen met de bouw van de 155 kilometer lange muur, die Berlijn tot 1989 in tweeën spleet. Bij de val van de Berlijnse Muur werd het overgrote deel van het bouwwerk gesloopt.

Het pas ontdekte deel ligt op een braakliggend terrein in de buurt van het Natuurhistorisch Museum. De betonnen muur met lampenhouders werd in juni ontdekt tijdens een wandeling en heeft nadat de authenticiteit werd bevestigd de status van een monument gekregen. Waarschijnlijk is het stuk rond 1985 gebouwd.

Begin dit jaar werd tijdens bouwwerkzaamheden elders in de stad ook een onbekend stuk van de Berlijnse Muur ontdekt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!