De man die vermoedelijk een Nederlandse vrouw heeft doodgereden in het Australische Melbourne, is opgepakt. Een 26-jarige man werd maandag gearresteerd in het centrum van de stad, aldus de politie van de staat Victoria. 

Omstanders hadden de man herkend, nadat de Australische politie foto's van hem had verspreid. Volgens de politie wordt de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, ondervraagd door rechercheurs.

De 27-jarige vrouw fietste 's ochtends door de stad, toen ze werd geschept door een automobilist in een gestolen auto. De bestuurder reed eerst tegen twee geparkeerde auto's aan, waarna hij de vrouw raakte.

Volgens ooggetuigen pakte de man nog wat spullen van de achterbank en liep vervolgens rustig weg. De auto bleek te zijn gestolen tijdens een gewapende roofoverval.

Het ongeluk gebeurde in een buitenwijk van Melbourne, de verdachte werd in het centrum van de stad gearresteerd. Het is niet bekend waar hij sinds het ongeluk verbleef.

Mensen die de arrestatie zagen gebeuren, zeiden tegen Australische media dat de man een warrige maar rustige indruk maakte.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!