Meer dan driehonderd mensen zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt nadat een steiger bij een muziekfestival is ingestort in de Spaanse stad Vigo. Vijf slachtoffers zouden er slecht aan toe zijn. 

Volgens de regionale minister van Volksgezondheid in de provincie Galicië verkeren de zwaargewonden niet in levensgevaar. 

Het incident zou rond middernacht hebben plaatsgevonden tijdens het optreden van een rapper tijdens het het sport- en muziekfestival O Marisquino.

De houten steiger, met hierop veel publiek, brak door onbekende reden af. Hierdoor vielen bezoekers van het festival van een onbekende hoogte naar beneden. Sommige mensen kwamen daardoor in zee terecht.

Duikers hebben gezocht naar mogelijke slachtoffers die onder water klem hadden kunnen zitten. Ook zijn thermische camera's ingezet om te kijken of er slachtoffers onder het puin lagen. De burgemeester van de stad, Abel Caballero, meldt dat er onderzoek wordt gedaan naar het incident.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!