Een betoging van alt-right in de Amerikaanse hoofdstad Washington is overvleugeld door tegendemonstranten. Zondagavond kwamen in de buurt van het Witte Huis ten minste twintig rechtsnationalisten bijeen.

De gemoederen liepen soms hoog op, maar tot ongeregeldheden kwam het niet. De alt-rightbetogers werden opgewacht door honderden tegendemonstranten.

De twee groepen werden door een grote politiemacht op afstand van elkaar gehouden. Na een aantal speeches keerden de rechtsnationalisten ongeveer twee uur na aankomst huiswaarts.

De organisatoren van de alt-rightdemonstratie Unite the Right 2 hoopten vooraf op zo'n vierhonderd betogers. Ze wilden de betoging eigenlijk in Charlottesville, Virginia houden, maar daar werd geen toestemming voor verleend.

In Charlottesville liep vorig jaar een bijeenkomst van rechtsnationalisten uit de hand. Een rechtsextremist reed met zijn auto in op een groep tegendemonstranten. Daarbij kwam een vrouw om het leven en vielen 35 gewonden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!