Vakantiegangers die richting het zuiden gaan, hebben vooral in Frankrijk last van files. Op meerdere plekken in het land kunnen automobilisten op urenlange vertraging rekenen.

Zoals verwacht is het op de tweede 'zwarte zaterdag' erg druk op de wegen. Mensen gaan op vakantie, maar er zijn ook veel automobilisten die juist terugkeren.

Op de A7 richting Orange kunnen vakantiegangers rekenen op 3,5 uur vertraging. Op de A9 tussen Montpellier en Spanje zitten mensen vanwege files bijna twee uur langer achter het stuur. 

Automobilisten die op de A71 en de A75 van Clermont-Ferrand richting Narbonne rijden, hebben een uur en 20 minuten extra reistijd.

Mensen die vanuit Frankrijk richting Nederland rijden, kunnen ook rekenen op files. Op de A9 bij Montpellier is 30 minuten vertraging, op de A7 bij Orange gaat het om 45 minuten. 

Ook in Duitsland staan automobilisten vast

Op de A3 en de A8 in Duitsland hebben vakantiegangers een uur extra reistijd. Ook op de A1 en de A7 richting Denemarken staan mensen anderhalf uur vast in het verkeer. 

Mensen die vanuit Italië terugkeren, staan in de file bij Verona, in de richting van Bolzano en Oostenrijk. Daar is de vertraging opgelopen tot een uur.

Volgens de ANWB valt het in België nog mee met de files.