Een Brit die per ongeluk de keel van een vrouw doorsneed tijdens een seksspel, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.

De rechter verweet de 24-jarige Jason Gaskell bewust het leven van het slachtoffer in gevaar te hebben gebracht, bericht de BBC.

De man had tijdens de seks een mes gepakt en onder meer een halsslagader van de 21-jarige Laura Huteson geraakt. Zij overleed aan bloedverlies. De twee hadden elkaar eerder op de dag ontmoet en waren na drank- en cocaïnegebruik samen in bed beland. Daar gaf Gaskell uiting aan zijn gewelddadige fantasie.

De rechter stelde dat de man vaker messen gebruikte in bed, die hij dan bijvoorbeeld tegen de keel van zijn bedpartners drukte. "Je bewaarde daarom een mes onder je hoofdkussen", zei de rechter.

Hij werd aanvankelijk beschuldigd van moord, maar vorige maand bekende hij doodslag.

Dader voelt zich verantwoordelijk voor 'afschuwelijke omstandigheden'

De moeder van het slachtoffer verweet de man haar gezin te hebben verwoest. Ze zou nauwelijks meer kunnen eten of slapen.

Gaskell heeft de nabestaanden van de vrouw excuses aangeboden. Hij zei zichzelf verantwoordelijk te houden voor de "gebeurtenissen die eindigden in deze afschuwelijke omstandigheden".