Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres eist dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar een luchtaanval van de Saoedische coalitie op een bus in Jemen. Volgens het Rode Kruis kwamen er bij die aanval zeker 29 kinderen om het leven.

"De secretaris-generaal benadrukt dat alle partijen bij het uitvoeren van militaire operaties constant zorg moeten dragen voor het ontzien van burgers en civiele doelen", laat een woordvoerder van Guterres weten.

Volgens het Rode Kruis werd de bus geraakt toen het voertuig over een markt reed. Bij de aanval vielen in totaal 43 doden en 61 gewonden.

De internationale coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië zegt een tegen de Houthi's gerichte operatie te hebben uitgevoerd. Volgens de coalitie gaat het om een "legitieme militaire operatie" die "overeenkomstig internationale humanitaire wetgeving" is uitgevoerd.

In Jemen woedt al jaren een bloedig conflict dat al aan zeker tienduizend mensen het leven heeft gekost.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!